HRVATSKI

Turska Dogus grupa širi nautički biznis na Dubai

D-Marin i Dogus grupa potpisali su u Barceloni ugovor o poslovnoj suradnji i partnerstvu s tvrtkama Meraas i Dubai Holding. Suradnja obuhvaća upravljanje poslovanjem postojećih marina i marina u izgradnji tvrtki Meraas i Dubai Holding, uključujući poslovanje marina u naseljima Port de La Mer, Dubai Harbour te Jumeirah Beach Hotel, prioćeno je iz Dogus grupe

Nakon potpisivanja sporazuma najavljeno je kako će D-Marin u Dubaiju otvoriti podružnicu tvrtke MB92, remontnog brodogradilišta (Marina Barcelona), koja će nuditi usluge održavanja, servisa i popravaka plovila. Usluge koje pruža MB92 trenutno su dostupne u Barceloni u Španjolskoj i u La Ciotatu u Francuskoj.

Osim što se može pohvaliti značajnom kupovnom moći i unosnim prilikama za ulagače, svjetska luksuzna i rekreativna nautička industrija procijenjena je na iznos između 1,3 i 1,5 milijardi američkih dolara.

Tržišta u nastajanju, poput jugoistočne Azije i Zaljeva, značajno pridonose rastu sektora. Istovremeno, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju razvijenu nautičku industriju za koju se očekuje da će dostići vrijednost od oko 66 milijardi dolara do kraja ove godine.

U zemljama članicama Zaljevskog vijeća za suradnju (GCC) te na Bliskom Istoku općenito postoji rastuća potreba za marinama. Spomenuta je regija važno tržište za luksuzne jahte: za ukupno 205 luksuznih jahti potrebni su vezovi dulji od 40 metara, što predstavlja 13 posto ukupnog broja jahti u svijetu.

Osim toga, prema nedavno objavljenom izvješću Udruženja graditelja superjahti (SYBA), regija je u protekle tri godine doprinijela rastu broja luksuznih jahti u svijetu s čak sedam posto.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/turska-dogus-grupa-siri-nauticki-biznis-na-dubai-20181113

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın

Email adresiniz sitede görünmeyecek! Zorunlu alanları doldurun: *

HTML kodu kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>